Home > Recepten > Bietendip in norivel

Bietendip in norivel

Gezond en lekker
Bietendip in norivel

Rode bieten. Een geweldige mooie wintergroente. Je kunt het koud en warm eten. Voor de lunch, het avondeten, als dip, maar ook als ontbijt. Het bevat naast selenium -wat bijvoorbeeld ter preventie van reumatische aandoeningen en prostaatkanker werkt- ook de vitamines A, B1, B2, B3, en C. De rode kleurstof betaïne werkt ook nog eens maagondersteunend, is preventief tegen hart- en vaatziektes en helpt je geheugen te verbeteren. Dus alle reden om met deze prachtig gekleurde groente aan de gang te gaan. Kies liefst voor biologisch. Dan krijg je ook meer van deze micro-nutriënten binnen.

Ingredienten voor 1 rol:

  • 150 gram bieten
  • extra vierge olijfolie
  • 1 dadel
  • 1 eetlepel tahin
  • citroensap
  • zeezout & peper
  • theelepel (gedroogde) oregano en tijm (of za'tar= kruidenmengsel uit het midden-oosten)

Bereiding voor 1 rol:

De bieten schillen en in kleine plakjes snijden.
De blokjes bakken in de olijfolie, de oregano en de tijm.
Daarna pureren met alle andere ingrediënten.

Draai deze dip in een rijstvel, norivel, tapiocavel of kort gestoomde spitskoolvel. Ook lekker in een koolblad met rauwkost of geroerbakte groente.

 

 

 

Meer weten over hoe ik jou kan helpen met je eetpatroon?
Neem direct contact op
© 2024 Ortho VoedingABC