Courgettepannekoekjes
Ingrediënten voor ongeveer 12 pannekoekjes:
-
80 ml amandelmelk
-
250 gr. rauwe courgette
-
3 scharreleieren
-
een mespunt zout
-
3 eetlepels agavesiroop
-
1theelepel kaneelpoeder
-
180 gram boekweitbloem
-
3 theelepels wijnsteenbakpoeder
-
kokosvet of roomboter
Bereiding:
Snij de courgette in kleine blokjes.
Pureer de amandelmelk,courgette, de eieren, het zout, de siroop, het kaneel tot een vloeibare massa.
Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng het goed.
Verwarm wat olie of boter of kokosolie in de pan. Schep vier kleine hoopjes beslag in de pan.
Bak de pancakes in kokosvet of roomboter op middelhoog vuur aan beide kanten circa 2 minuten.
Serveer ze naturel, met kaas of met een beetje ahornsiroop.
De pannekoekjes zijn makkelijk te bewaren. De volgende dag kun je ze koud eten of in de pan of oven opwarmen.
Geniet ervan!