Home > Recepten > Groene kool met pittentapenade

Groene kool met pittentapenade

Extra boost bij klachten
Groene kool met pittentapenade

Groene kool & pittentapenade

Groene kool is in het najaar en in de winter dé vitamine C leverancier bij uitstek. Naast C levert het ook vitamine K, B6, B1, ijzer, calcium en kalium.

Maarrrr ...een aantal van deze mooie stoffen raak je kwijt als de kool langer dan 6 minuten wordt verhit. Groenten die je rauw kunt eten hebben over het algemeen genoeg aan een kooktijd tussen de één en vijf minuten. Groene kool is er zo één.

Enne...best belangrijk...het verloop van alzheimer kan door het eten van groene kool en boerenkool worden geremd. Deze kolen bevatten namelijk bijzonder veel vitamine K.

Uit het kookboekje: Gezond door voeding van Birgit de Heij heb ik dit heerlijke en simpele recept gehaald. Het bevat geen gluten, lactose, vlees of vis en is koolhydraatarm.

Smakelijk eten!

Ingrediënten:

  • 1/2 groene kool of 1 kleien groene kool
  • 12 zongedroogde tomaten
  • 150 gram pompoenpitten
  • extra vierge olijfolie

Snijd de groene kool heel fijn en stoom of kook dit 10 minuten.
Wokken kan ook. Denk dan aan 6-10 minuten. (Blijven er meer b-vitamines aanwezig in je voeding...)Gevoelige darmen? Wok dan minimaal 10 minuten.
Giet de groene kool af en vang het vocht op.
Wel de gedroogde tomaten in het warme kookvocht, een minuut of 10.
Giet de tomaten af.
Maak een sausje van de gedroogde tomaten, pompoenpitten en olijfolie met behulp van een keukenmachine. Voeg genoeg olijfolie toe. Het is de bedoeling dat het op een tapenade gaat lijken.
Schep de saus door de kool.
Verwarm het geheel nog heel even op een laag pitje.

Gebruik in plaats van groene kool de hollandse boerenkool. Boordevol C en K.
Wil je het iets pittiger? Voeg aan de tapenade wat knoflook toe.

Meer weten over hoe ik jou kan helpen met je eetpatroon?
Neem direct contact op
© 2024 Ortho VoedingABC