Groenterestjes uit de oven
Groenterestjes uit de oven
Het enige wat je voor dit recept nodig hebt, zijn groenten die je in je koelkast hebt liggen (bijna alle groenten zijn hiervoor geschikt), knoflook, vlees, vis, zaden/pitten of noten en kokosvet of olijfolie
Je kunt bijna iedere combinatie maken die je wilt.
Ingrediënten:
- alle restjes harde groentes die je maar hebt liggen, bijvoorbeeld; courgette, wortel, paprika, pastinaak, broccolistronken, bataat, bloemkool etc.
- 3 rode of witte uien in kwarten
- 1 knoflookbol of 5 knoflooktenen ongepeld
- Provençaalse of italiaanse kruiden
- Kokosvet
- Vlees, gevogelte, vis of noten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°
Hak alle groente in grove stukken. Behalve de knoflook.
Doe alle groentes in een schaal, hussel goed door elkaar.
Meng er twee flinke lepels italiaanse of provencaalse kruiden, peper, kurkuma en keltisch zout door.
Vet een ovenschaal in met kokosvet.
Stort de groente erin
Stop 5 ongepelde knoflooktenen of een knoflookbol tussen de groentes
En besprenkel met olijfolie of wat kleine hoopjes kokosvet
Leg het vlees, gevogelte, de vis of noten ertussen.
Bak 30 minnuten in de oven
Mix de gepofte knoflook goed door alle groentes