Home > Recepten > Oer Hollandse Hutspot

Oer Hollandse Hutspot

Gezond en lekker
Oer Hollandse Hutspot

Deze oranje peentjes zitten boordevol B1,B2, B3, B6, E en bètacaroteen. Zodra de wortels worden verwarmd nemen we deze laatste stof -voorloper van vitamine A- beter op. Goed voor onze oogjes, darmen (ziektekiemen kunnen zich minder makkelijk hechten) en het werkt ook nog eens afwerend tegen schimmels. Maaaaarrr... de aardappels die hier vaak bij gecombineerd worden geven ons iets teveel koolhydraten wat een nadeel vormt voor de opname van eiwitten. Vervang daarom de aardappelen eens voor knolselderij. Hartstikke nederlands, van het seizoen, goedkoop, duurzaam en nog lekker ook. Uit het kookboekje: Gezond door voeding van Birgit de Heij heb ik dit heerlijke en simpele recept gehaald.

Ingredienten voor 4 personen:

  • 1 kleine knolselderij
  • 2 flinke uien
  • 500 gram wortelen
  • 1,5 dl bouillon (vers of bio)
  • 3 eetlepels roomboter
  • naar smaak: peper, nootmuskaat
  1. Schil de knolslderij en snijd deze in stukjes.
  2. Maak de uien schoon en snijd deze in stukjes.
  3. Schil of schraap de wortelen en snijd deze in plakjes.
  4. Bak de ui en de roomboter in de roomboter.
  5. Voeg de knolselderij en de bouillon toe en laat de groenten 15 minuten smoren.
  6. Voeg nootmuskaat en peper toe. Stamp het tot een grove puree, afgieten is niet nodig.

Probeer deze variaties eens:

  • meng er fijgehakte rozemarijn doorheen
  • serveer er vis, gevogelte of rundergehaktballetjes bij
  • schep op het laatste moment geroosterde pijnboompitten erdoorheen.
  • of een mengsel van zaden en pitten.

 

Meer weten over hoe ik jou kan helpen met je eetpatroon?
Neem direct contact op
© 2024 Ortho VoedingABC