Home > Recepten > Oma's kippesoep

Oma's kippesoep

Extra boost bij klachten
Oma's kippesoep

Ja, lekker en gezond! ...tenminste, als het 't kippe-soepie uit grootmoeders tijd is: biologische(!!) kip met een prutteltijd van minimaal 4 uur. Toppertje voor ons immuunsysteem.

Maak je eigen kippebouillon!

Ingrediënten:

  • Kies voor 2 kippepoten, een kippeborst, een kip of parelhoen.  Kies altijd voor biologisch!
  • Bak aan beide zijde aan in de roomboter.
  • Minimaal twee liter water toevoegen (zorg dat de kip onder water staat)
  • Een wortel, prei, ui in grove stukken erbij.
  • Knoflook geperst of gesneden, takjes tijm, peterselie, selderij, snufje kerrie erbij.

Daarna minmaal 4 uur laten borrelen. Haal de kip uit de soep en ontleed het.
Zeef de soep en verwijder de groente/kruiden.
Breng op smaak met peper en zout of voeg één of meer  biologische kippebouillon blokjes erbij.
Ga daarna aan de gang met onderstaande beschrijving.

Ingrediënten:

  • 1 ui gesnipperd
  • een eetlepel tijm (liefst vers)
  • 1 prei in ½ ringen
  • 125 gr champignons in plakjes
  • 300 gr. biologisch kippevlees
  • 500 ml biologische kippebouillon of de zelfgetrokken kippebouillon
  • 2 eieren loskloppen
  • 15 ml kokosolie (extra vierge)
  • een snufje (keltisch) zout
  • naar smaak (versgemalen) peper

Bereiding (4 personen)20 minuten:

In een soeppan de kokosolie verwarmen.
Ui en tijm toevoegen en fruiten tot ze glazig zijn.
Champignons even meebakken.
Kippebouillon toevoegen en 2/3 van de prei en -restant- kippevlees toevoegen en 5 minuten meeverwarmen.
Hou een deel van de prei apart als garnering.
Breng de soep op smaak met peper en eventuel wat keltisch zout.

Zet ondertussen een koekepan op het vuur en bak het geklutste ei en voeg zout en peper toe.
Rol het geklutste ei na het bakken op en snijd ze in reepjes.

Vul de soepkommen en garneer met de ei en prei.

Eet smakelijk!!

 

Meer weten over hoe ik jou kan helpen met je eetpatroon?
Neem direct contact op
© 2024 Ortho VoedingABC