Home > Zelf-hulp-pakketten > Hooikoorts, help jezelf!

Hooikoorts, help jezelf!

1 februari 2024
Hooikoorts, help jezelf!

Hooikoorts, help jezelf!

Lekkende darmen...
...één van de belangrijkste oorzaken van jouw hooikoorts. 

De graspollen, bloemen, bomen en bepaalde voeding waarvan je denkt dat het jou de jeuk, kriebels, tranende ogen, benauwdheid, snotterneus, en hoest geeft, zijn alleen de triggers. Je beschadigde (darm)slijmvlies is de oorzaak.

Zelfhulppakket bij hooikoorts
Omdat ik vanuit eigen ervaring weet hoe ontzettend vervelend hooikoorts is, heb ik een zelfhulppakket samengesteld. Dit zelfhulppakket helpt je met voedingsadvies, de benodige bouwstoffen en 'werkers' (probiotica) je slijmvlies te herstellen. Het pakket is gebaseerd op vier maanden hulp en kost je € 375,-


Waar bestaat het uit?

  • Voedingsapp (die ik op basis van je gegevens instel en afstem op je persoonlijke situatie)

  • Supplementen (om je herstel te versnellen)

  • Persoonlijke begeleiding via de voedingsapp

Je kunt zelfstandig aan de gang wanneer je maar wilt.
Via deze link of mijn webshop kun je de bestelling doen.

Vragen? Gewoon bellen: 06-55894478, of mailen: info@voedingabc.nl.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoe kom jij aan de lekkende darmen en de hooikoorts
Je darmen - en dan bedoel ik vooral het darmslijmvlies - zijn je persoonlijke filter; opgebouwd uit onder meer het eiwit glutamine en onderhouden door je hard werkende darmflora. Elk stofje wat jij door je mond en neus binnenkrijgt (dus niet alleen voeding) komt in je maag en daarna in je darmen. Daar wordt het geselecteerd. De goedgekeurd stofjes gaan door het slijmvlies, waar het een voor het lichaam herkenbaar jasje aankrijgt, om zonder problemen te worden getransporteerd naar de weefsels waar dit stofje op dat moment nodig is. Zo slim!

Maar als het slijmvlies is beschadigd, de cellen -waaruit het is opgebouwd- niet goed aaneensluiten, dan glipt er af en toe een 'eiwit/stofje' langs die eigenlijk niet in je systeem mag komen. Je lichaam herkent het stofje niet omdat het geen 'jasje' draagt en gaat het direct elimineren. Af en toe is dat niet erg. Daar merk je vaak niet veel van.
 

Het wordt wel vervelend als het vaker voorkomt, of uiteindelijk chronisch wordt. Dan raakt je detectie systeem een ietwat overspannen en wordt je belast met - lang aanhoudende - klachten zoals jeuk, kriebels, tranende ogen, benauwdheid, snotterneus, en hoest. Je lichaam geeft aan dat het tijd is om er wat aan te gaan doen.

 

Hoe herstel je het darmslijmvlies
Alle bouwstoffen en 'bouwers' van je slijmvlies (je gezondheid) kun je terugvinden in voeding; groente, (dierlijke)eiwitrijke producten, fruit en zuiver (gekookt)water. Helaas zijn er ook tegenwerkers in de hedendaagse voeding. Die saboteren de 'opname van gezonde stoffen' de 'vertering' én zorgen er zelfs voor dat bepaalde vitamines en mineralen gebruikt worden om deze zogenaamde voeding te neutraliseren en/of af te breken. Denk daarbij aan alcohol, suiker, tarwe en granen (behalve haver), koemelk en fake-vetten (o.a. bak- en braad boters, margarine, halvarine, wok- rijst-raap-koolzaad-arachide-zonnebloem olie)koekjes, snoepjes, snacks, koffie, zwarte thee en zoete dranken (ja, ook verse fruitsappen).

Een andere he-le belangrijke factor is stress/druk in je huidige leven. Die zet je spijsverteringsprocessen stil. Obstipatie, verstopping of diarree, slappe poep, leegloop vallen daaronder.

Dussss... niet alleen je voeding maar ook de tegenwerkers van je gezondheid/voeding spelen een zeer belangrijke rol in je herstel.
 

Meer weten over hoe ik jou kan helpen met je eetpatroon?
Neem direct contact op
© 2024 Ortho VoedingABC