Home > Zelf-hulp-pakketten > Jij hebt de oplossing, niet de dokter...

Jij hebt de oplossing, niet de dokter...

24 juli 2020
Jij hebt de oplossing, niet de dokter...

Afgelopen week hoorde ik een mede-sportster in de sportschool bijna hopeloos verzuchten:"...ik heb corona gehad, maar nu blijkt mijn weerstand tegen corona ook niet meer te werken...wat kan ik nu nog doen?"

"Als je een gezonde leefstijl hebt, gezond eet en drinkt, hoef je echt niet bang te zijn. Dan is je natuurlijke weerstand goed genoeg om je te beschermen,' gaf ik als antwoord. "Mits je chronische klachten hebt. Dan loop je meer kans om ziek te worden. Dus als je klachten hebt, ga ermee aan de gang." Ze keek me een beetje verontwaardigd en ook teleurgesteld aan.Daarna  gaf ze me het allesomvattende antwoord:" Dat doe ik al, maar als ik bij de dokter van het kastje naar de muur wordt gestuurd en niemand me meer kan helpen weet ik het ook niet meer..."

Ojee! En daar zit nu net het probleem...

Dokters hebben geen oplossingen voor je chronische klachten.

Dokters helpen je door symptoombestrijders voor te schrijven. Maar symptoombestrijders helpen je 'chronische' klachten niet. Het woord 'chronische' zegt het al... klachten op lange termijn. Je hebt ze constant en al langer. Dus zoeken naar waar het vandaan komt is wel zo handig en daarna gelijk jezelf helpen door dit aan te pakken is de allerbeste en enige oplossing! En vanuit mijn persoonlijke ervaring weet ik dat leefstijl, stress en vooral voeding belangrijke oorzaken zijn. Boos zijn op dokters is onredelijk! Zij willen je helpen op hun manier. Maar jij bent zelf uiteindelijk de enige die kan helpen. Jij voelt wat je voelt, het is jouw lichaam, jouw lijf, jouw leven, jouw klachten, jouw ALARMBELLEN.

Onderhoud en 'voedt' zélf je immuunsysteem!

Je lichaam bestaat uit cellen en die moeten, net zoals je tuin, je huisdier, je kinderen, gevoed worden op een natuurlijke, bij je lichaam passende manier. DAN pas gaat het immuunsysteem weer naar behoren functioneren. DAN gaat je weerstand weer verbeteren. DAN ben jij OOK bestand tegen vervelende ziektes en pijntjes. Het is zo niet oké dat mensen zich afhankelijk opstellen naar een dokter en als hij/zij  niet kan helpen ook nog eens boos zijn...

Tips en adviezen die je gaan helpen.

Start daarom met jezelf die kennis te verschaffen die je kan helpen je immuunsysteem en dus je weerstand te verbeteren. En niet alleen verbeteren, maar ook onderhouden!

Kijk waar de oorzaak van je klachten zitten? Zijn het je darmen, je maag? Hoe staat het met je vitamines en mineralen? Daar kan ik je via de bodycheck heel veel over vertellen.

Onwrikbare denkwijzes en denkpatronen stagneren je herstel

Terug naar de aanleiding van mijn verhaal. Hoe het met deze dame is afgelopen?

Die is overtuigd dat ze gezond eet en leeft, dus dat het DAAR niet aan ligt... dat het niet aan HAAR ligt... en dat de dokters het toch ECHT zouden moeten weten ... dat zij afhankelijk is van HUN EXPERTISE... Haar denkwijze, haar denkpatroon en haar zienswijze zijn onwrikbaar. Maar haar vertrouwen in artsen is ze kwijt. Wat nu? De enige die overblijft is zijzelf... Wie weet (en dat hoop ik oprecht) komt ze ooit tot de conclusie dat ze het toch 'anders' moet gaan doen en gaan zien :-).

Meer weten over hoe ik jou kan helpen met je eetpatroon?
Neem direct contact op
© 2024 Ortho VoedingABC