Hoe bereid ik mijn melk kefir?
Maak de weckpot goed schoon met water. Vul de weckpot met 0,4 liter biologische melk. Voeg daarbij 40 gram melkkefirkorrels. Roer voorzichtig met de pollepel. Sluit de weckpot en zet hem op een donkere, warme plaats. Roer minimaal 3x per dag zachtjes in de pot. Na 24 uur mag je de kefir filteren. Volg opnieuw de bereidingsstappen.
Andere veelgestelde vragen
- Kan ik melkkefir ook gebruiken voor het maken van kokosyoghurt?
- Waarom mag ik geen metalen of roestvrijstalen zeef gebruiken?
- Ik heb even geen tijd om melk kefir te maken. Wat moet ik nu doen?
- Ik ben mijn melkkefir vergeten, wat nu?
- Hoe lang blijft de melkkefir drank goed?
- Moet je melk kefir na elke bereiding afspoelen?
- Ik ga een aantal weken/paar dagen met vakantie. Wat moet ik met de melk kefir doen?
- Hoeveel glazen melkkefir mag ik per dag drinken?
- Mag ik vragen waarom melkkefir niet mag bij colitus ulserosa en wel bij Crohn?