Ik ga een aantal weken/paar dagen met vakantie. Wat moet ik met de melk kefir doen?
Misschien lukt het om een “oppas” te regelen voor je kefir. Maar lukt dat niet, doe dan het volgende:
Doe de melkkefirkorrels met veel melk in een weckpot in de koelkast. Bijvoorbeeld de dubbele hoeveelheid melk. De kefir doet wel zijn werk maar op een heel laag pitje door de kou en door de hoeveelheid melk. Maak het deksel niet vast i.v.m. de druk die behoorlijk kan oplopen. Bij thuiskomst de kefir net zo behandelen als een normale bereiding. Je kunt de kefir ook gewoon drinken. OF…
Zet de melkkefirkorrels in een bakje met water in de koelkast. Als je weer thuis bent, goed afgieten en afspoelen. In het water wordt de Kefir heel slijmerig en glibberig. Daarna een gewone bereiding maken.
Kom je terug van vakantie, spoel dan de korrels af en bereid de drank voor zoals je gewend was te doen. De eerste 2 liters zullen waarschijnlijk wrang smaken, maar langzaam zal de kefir zijn smaak weer terugkrijgen.
Andere veelgestelde vragen
- Kan ik melkkefir ook gebruiken voor het maken van kokosyoghurt?
- Hoe bereid ik mijn melk kefir?
- Waarom mag ik geen metalen of roestvrijstalen zeef gebruiken?
- Ik heb even geen tijd om melk kefir te maken. Wat moet ik nu doen?
- Ik ben mijn melkkefir vergeten, wat nu?
- Hoe lang blijft de melkkefir drank goed?
- Moet je melk kefir na elke bereiding afspoelen?
- Hoeveel glazen melkkefir mag ik per dag drinken?
- Mag ik vragen waarom melkkefir niet mag bij colitus ulserosa en wel bij Crohn?