Ik heb even geen tijd om melk kefir te maken. Wat moet ik nu doen?
Filter je kefirkorrels. Laat de korrels zonder melk of vocht in je weckpot staan. Zet de weckpot in de koelkast. Sluit de dop niet, ivm de druk, maar laat de deksel rusten op de pot. Zo houd je de kefir in ‘slaap’. De kefir kan zo twee weken staan.
Wil je de kefirkorrels weer gebruiken? Spoel dan de korrels af en bereid de drank voor zoals je gewend was te doen. De eerste liters zullen waarschijnlijk zuur smaken, maar langzaam zal de kefir zijn smaak weer terugkrijgen.
Andere veelgestelde vragen
- Kan ik melkkefir ook gebruiken voor het maken van kokosyoghurt?
- Hoe bereid ik mijn melk kefir?
- Waarom mag ik geen metalen of roestvrijstalen zeef gebruiken?
- Ik ben mijn melkkefir vergeten, wat nu?
- Hoe lang blijft de melkkefir drank goed?
- Moet je melk kefir na elke bereiding afspoelen?
- Ik ga een aantal weken/paar dagen met vakantie. Wat moet ik met de melk kefir doen?
- Hoeveel glazen melkkefir mag ik per dag drinken?
- Mag ik vragen waarom melkkefir niet mag bij colitus ulserosa en wel bij Crohn?