Mag ik vragen waarom melkkefir niet mag bij colitus ulserosa en wel bij Crohn?
Het gaat om de melk. Dus ook aan mensen die géén ernstige darmklachten hebben, adviseer ik liever te beginnen met waterkefir.
Dit i.v.m:
- koemelk bevat A1-bèta-caseïne (moeilijk verteerbaar/allergie opwekkend)
- lactose, melksuiker (moeilijk verteerbaar zonder lactase), al is dat nog maar in zeer kleine hoeveelheden aanwezig. Zeker voor mensen die niet uit Noord-europa komen, die missen lactase.
- verzuring
- Neu5Gc bacteriën – zit op de cellen van alle zoogdieren m.u.v. de mens. Ze zijn voor de mens lichaamsvreemd. Er ontstaat chronische activatie van je immuunsysteem. Het resultaat hiervan is een laaggradige ontsteking, de basis van bijna alle Westerse welvaartsziekten)
Melkkefir is het beste als het van rauwe melk of (rauwe) geitenmelk is gemaakt. (kefir uit supermarkten missen ook goede gisten, ivm opbollen van verpakkingen)
Dus daarom 😉
Andere veelgestelde vragen
- Kan ik melkkefir ook gebruiken voor het maken van kokosyoghurt?
- Hoe bereid ik mijn melk kefir?
- Waarom mag ik geen metalen of roestvrijstalen zeef gebruiken?
- Ik heb even geen tijd om melk kefir te maken. Wat moet ik nu doen?
- Ik ben mijn melkkefir vergeten, wat nu?
- Hoe lang blijft de melkkefir drank goed?
- Moet je melk kefir na elke bereiding afspoelen?
- Ik ga een aantal weken/paar dagen met vakantie. Wat moet ik met de melk kefir doen?
- Hoeveel glazen melkkefir mag ik per dag drinken?