Moet je melk kefir na elke bereiding afspoelen?
Nee dat is niet nodig. Het is zelfs beter als je gezonde kefir helemaal niet of niet te vaak spoelt. De gistcultuur zorgt namelijk voor zijn eigen gezonde evenwicht. Te vaak spoelen zal dat evenwicht verstoren.
Andere veelgestelde vragen
- Kan ik melkkefir ook gebruiken voor het maken van kokosyoghurt?
- Hoe bereid ik mijn melk kefir?
- Waarom mag ik geen metalen of roestvrijstalen zeef gebruiken?
- Ik heb even geen tijd om melk kefir te maken. Wat moet ik nu doen?
- Ik ben mijn melkkefir vergeten, wat nu?
- Hoe lang blijft de melkkefir drank goed?
- Ik ga een aantal weken/paar dagen met vakantie. Wat moet ik met de melk kefir doen?
- Hoeveel glazen melkkefir mag ik per dag drinken?
- Mag ik vragen waarom melkkefir niet mag bij colitus ulserosa en wel bij Crohn?