Home > Kefir > Kefir water > Moet ik nu wel of geen suiker gebruiken? Wat is...

Moet ik nu wel of geen suiker gebruiken? Wat is het beste?

Kefir kan niet leven zonder suiker. Suiker en kefir zorgen samen voor gisting. Gisting is fermenteren en dat zorgt o.a. voor de lactobacillen die we nodig hebben. De kefir is dolblij met geraffineerde biologische suiker.

Hoe meer suiker/glucose, hoe meer voeding, hoe mooier de korrel wordt en hoe meer het groeit. Biologisch geraffineerd is weer beter dan niet – bio geraffineerd. Dit komt door het chemische goedje wat voor het raffineren gebruik wordt. (Kefir houdt niet van chemisch).Geraffineerde suikers kun je vervangen door gedroogd fruit, kokosbloesemsuiker, palmsuiker, agave of ahornsiroop. Maar let wel op! De korrel kan kleiner worden en in sommige gevallen zelfs verkruimelen omdat het niet genoeg pure suiker krijgt. De glucose in ongeraffineerde rietsuiker wordt omhult door mineralen. Voor de kefir is het daarom moeilijker de suiker tot zich te krijgen. De kefirkorrel zal niet zo snel groeien. (Deze suiker is wel beter voor onze bloedsuikerspiegel.) De smaak wordt ook zuurder door gebruik van minder suiker of vervanging door bovenstaande alternatieven.

Gebruik nooit honing! Dat werkt anti-bacterieel. Daar wordt de kefirkorrel kleiner van.

 
 

 

 

Andere veelgestelde vragen

Meer weten over hoe ik jou kan helpen met je eetpatroon?
Neem direct contact op
© 2024 Ortho VoedingABC