Home > Kefir > Kefir water > Help! mijn kefirkorrels worden minder/kleiner

Loop alle onderdelen goed door:

- De suiker, soort en hoeveelheid. Gebruik geen honing.
- Suikers zoals kokos-palm-oer-, bieden de kefir niet genoeg glucose. Varieer suiker, gebruik witte!
- Gebruik biologische/ongezwafelde vruchten.
- Zet de kefir op een zonnige plek. Maar niet te warm. Kefir kan tot 30 graden aan.
- Voeg altijd een biologische of geschilde citroen toe.
- Varieer met het water. Kraan vervangen door bronwater en andersom.
- Zijn de waterleidingen misschien doorgespoeld? Kefir houdt niet van anti-bacteriële spullen zoals schoonmaakmiddelen.
- Spoel de pot af met warm water! geen sop!
- Gebruik  een vergiet van plastic . Gebruik een houten of plastic lepel om door te roeren.
- Spoel de korrels af. En doe dat bijvoorbeeld 1x in de maand.
- tenslotte... Echt belangrijk: Toon naar de kefir toe een positieve respectvolle en dankbare houding! Vergeet hem niet, wees blij met hem. Wordt je makkelijker, lakser en ben je regelmatig boos, verdrietig of somber dan zul je dat terugzien in de groei van de korrels. Wil je weten hoe dat zit... volg me, kom naar een lezing, workhop of training, dan vertel ik het je ;-)

Werkt de kefir niet naar behoren? Dan kun je nieuwe korrels bij me bestellen.

 

Andere veelgestelde vragen

Meer weten over hoe ik jou kan helpen met je eetpatroon?
Neem direct contact op
© 2020 Ortho VoedingABC