Help! mijn kefirkorrels worden minder/kleiner
Loop alle onderdelen goed door:
- De suiker, soort en hoeveelheid. Gebruik geen honing.
- Suikers zoals kokos-palm-oer-, bieden de kefir niet genoeg glucose. Varieer suiker, gebruik witte!
- Gebruik biologische/ongezwafelde vruchten.
- Zet de kefir op een zonnige plek. Maar niet te warm. Kefir kan tot 30 graden aan.
- Voeg altijd een biologische of geschilde citroen toe.
- Varieer met het water. Kraan vervangen door bronwater en andersom.
- Zijn de waterleidingen misschien doorgespoeld? Kefir houdt niet van anti-bacteriële spullen zoals schoonmaakmiddelen.
- Spoel de pot af met warm water! geen sop!
- Gebruik een vergiet van plastic . Gebruik een houten of plastic lepel om door te roeren.
- Spoel de korrels af. En doe dat bijvoorbeeld 1x in de maand.
- tenslotte... Echt belangrijk: Toon naar de kefir toe een positieve respectvolle en dankbare houding! Vergeet hem niet, wees blij met hem. Wordt je makkelijker, lakser en ben je regelmatig boos, verdrietig of somber dan zul je dat terugzien in de groei van de korrels. Wil je weten hoe dat zit... volg me, kom naar een lezing, workhop of training, dan vertel ik het je ;-)
Werkt de kefir niet naar behoren? Dan kun je nieuwe korrels bij me bestellen.
Andere veelgestelde vragen
- Kun-je-erythritol-gebruiken-als suikervervanger
- Kan ik kefirkorrels bewaren?
- Kan het kwaad om tijdens zwangerschap waterkefir te drinken?
- Mag ik kefir drinken als ik borstvoeding geef?
- Mag ik als ik zwanger ben de waterkefir (blijven) drinken?
- Mag je de kefirkorrels gewoon opeten?
- Hoeveel waterkefir mag ik maximaal drinken?
- Mijn kefirwater heeft geen tinteling. Zijn ze dan nog goed?
- Hoe worden mijn kefirkorrels groter en mooier?
- Wordt het aantal korrels minder in de loop van tijd?
- Op welk tijdstip is het beste de kefir te nemen?
- Hoeveel kefir moet ik drinken?
- Hoe bereid ik mijn waterkefir?
- Waarom mag ik geen roestvrijstalen of metalen zeef gebruiken?
- Ik ga een aantal weken/paar dagen met vakantie. Wat moet ik met de waterkefir doen?
- Ik heb even geen tijd om waterkefir te maken, wat moet ik nu doen?
- Ik ben mijn Waterkefir vergeten, wat nu?
- Hoe bewaar ik de waterkefir drank en hoe lang blijft de drank goed?
- Moet je waterkefir na elke bereiding afspoelen?
- Wat kan ik met mijn teveel aan kefirkorrels doen?
- Ik ga een aantal weken/paar dagen met vakantie. Wat moet ik met de kefir doen?
- Sinds ik elke dag een glas kefir drink lijkt het of ik meer windjes laat. Klopt dat?
- Hoe moet het water van temperatuur zijn bij de bereiding? Koud of lauw?
- Als de vruchten beginnen te drijven is de kefir dan klaar?
- Ik vind de alcoholische smaak erg aanwezig. Hoort dit?
- Moet ik nu wel of geen suiker gebruiken? Wat is het beste?
- Waarom is mijn kefir zo zuur als ik ongerafineerde suiker gebruik?
- Volgens mij wordt ik dikker van de kefir, kan dat?
- Ik heb gelezen dat je ermee kan afvallen. Klopt dat?
- Zijn er ook mensen die waterkefir beter niet kunnen gebruiken?
- Ik vind de waterkefir bij kouder weer erg verkoelend. Is dat te voorkomen?
- Wat ik me afvroeg, is er een manier om te checken of, zo goed als, alle suiker omgezet is?