De kefirkorrels hebben 3 weken in de koelkast in water in de
weckpot gestaan omdat we op vakantie gingen.
Ik heb nu al 3 keer geprobeerd er water kefir van te maken, maar ik mis de tinteling.
De korrels zien er prima uit. De suiker is ook weg na 48 uur staan.
Wat mis ik?
Tinteling is geen indicatie dat het niet werkt ;-)De kefir leeft nog en werkt (suiker is op).Pas als de korrels zand zijn en de suiker wordt niet opgenomen zijn de korrels overleden.Probeer het volgende:- in de zon zetten, warm (fermentatie wordt aangezet)- de korrels niet afspoelen- gedroogde biologische vruchten erbij- regelmatig ontluchten(- eventueel terugbrengen naar 70 korrels-70 suiker en daarna weer suiker afbouwen.)
Andere veelgestelde vragen
- Kun-je-erythritol-gebruiken-als suikervervanger
- Kan ik kefirkorrels bewaren?
- Kan het kwaad om tijdens zwangerschap waterkefir te drinken?
- Mag ik kefir drinken als ik borstvoeding geef?
- Mag ik als ik zwanger ben de waterkefir (blijven) drinken?
- Mag je de kefirkorrels gewoon opeten?
- Hoeveel waterkefir mag ik maximaal drinken?
- Hoe worden mijn kefirkorrels groter en mooier?
- Help! mijn kefirkorrels worden minder/kleiner
- Wordt het aantal korrels minder in de loop van tijd?
- Op welk tijdstip is het beste de kefir te nemen?
- Hoeveel kefir moet ik drinken?
- Hoe bereid ik mijn waterkefir?
- Waarom mag ik geen roestvrijstalen of metalen zeef gebruiken?
- Ik ga een aantal weken/paar dagen met vakantie. Wat moet ik met de waterkefir doen?
- Ik heb even geen tijd om waterkefir te maken, wat moet ik nu doen?
- Ik ben mijn Waterkefir vergeten, wat nu?
- Hoe bewaar ik de waterkefir drank en hoe lang blijft de drank goed?
- Moet je waterkefir na elke bereiding afspoelen?
- Wat kan ik met mijn teveel aan kefirkorrels doen?
- Ik ga een aantal weken/paar dagen met vakantie. Wat moet ik met de kefir doen?
- Sinds ik elke dag een glas kefir drink lijkt het of ik meer windjes laat. Klopt dat?
- Hoe moet het water van temperatuur zijn bij de bereiding? Koud of lauw?
- Als de vruchten beginnen te drijven is de kefir dan klaar?
- Ik vind de alcoholische smaak erg aanwezig. Hoort dit?
- Moet ik nu wel of geen suiker gebruiken? Wat is het beste?
- Waarom is mijn kefir zo zuur als ik ongerafineerde suiker gebruik?
- Volgens mij wordt ik dikker van de kefir, kan dat?
- Ik heb gelezen dat je ermee kan afvallen. Klopt dat?
- Zijn er ook mensen die waterkefir beter niet kunnen gebruiken?
- Ik vind de waterkefir bij kouder weer erg verkoelend. Is dat te voorkomen?
- Wat ik me afvroeg, is er een manier om te checken of, zo goed als, alle suiker omgezet is?